info@circuskabel.nl 0641155311
Nieuws
Wijkcircus!!!
17/10/2018
0

Momenteel zijn er op 2 plekken wijkcircuslessen van CircusKabel. We werken daarvoor altijd samen met verschillende partners in de wijken, en krijgen daarvoor financiële ondersteuning van meerdere organisaties.

In de wijk de Heuvel in Leidschendam is er ruimte voor 4 groepen op woensdagmiddag, waarvan er nu 3 al draaien. Er oefent een groep met artiesten van 4 t/m 7 jaar, een groep ouders met hun kinderen en in samenwerking met een aantal kinderopvangcentra in de wijk een groep peuters, iedere paar weken komt er een andere groep. Momenteel zijn dat de kinderen van de Smallsteps. We krijgen hiervoor een bijdrage van het Madurodam Kinderfonds, het van Ravesteyn Fonds , Fonds 1818 en de Gemeente Leidschendam Voorburg. Voor wat extra aandacht in de ouder-kind en peuterles hebben wij nog een bijdrage van Sportief Advies gekregen. We werken hier samen met Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg.

In de wijk Wippolder in Delft zijn er momenteel 2 lesgroepen op de donderdagmiddag van 14u15 tot 15u00 oefenen de artiesten van 4 t/m 7 jaar, en van 15u15 tot 16u15 de artiesten van 8 t/m 12 jaar. Er is nog wat plek voor kinderen uit deze wijk. Deze les is een verlenging van Circus in de Wijk, met ondersteuning van de Gemeente Delft en de Cornelis Musiusschool. Door de aankomende verbouwing zal de gymzaal eerst niet beschikbaar zijn en daarna helemaal verdwijnen. We hebben op speciaal verzoek wat geld gekregen om de kinderen hier toch nog een paar weken les te kunnen geven, nu na rond de 55 circuslessen in 2 jaar het circus waarschijnlijk weer uit de wijk zal verdwijnen. We staan open voor ideeën en donaties zijn welkom!

Ook zijn we druk bezig met het maken en schrijven van plannen voor het Wijkcircus in 2019, waarin we weer 2 nieuwe wijken zullen proberen te gaan voorzien van een aantal circuslessen, We hopen het goede nieuws in december naar buiten te kunnen brengen….